Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016 17:42

ΕΕ: Επέκταση των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
ΕΕ: Επέκταση των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος

Την επέκταση των κυρώσεων κατά του συριακού καθεστώτος με την προσθήκη νέων προσώπων στον κατάλογο περιοριστικών μέτρων αποφάσισε σήμερα η ΕΕ.

Ειδικότερα οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας της ΕΕ, σε κοινή συνεδρίαση που είχαν σήμερα στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν την προσθήκη 17 υπουργών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας στον κατάλογο των προσώπων που υπόκεινται στα περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος ως υπεύθυνα για τη βίαιη καταστολή εις βάρος του άμαχου πληθυσμού στη Συρία επισημαίνοντας πως τα πρόσωπα αυτά επωφελούνται από το καθεστώς, το στηρίζουν ή συνεργάζονται με αυτό.

Με την απόφαση αυτή αυξάνεται σε 234 ο συνολικός αριθμός των ατόμων που υπόκεινται σε ταξιδιωτική απαγόρευση και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, 69 οντότητες υπόκεινται σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων. Γενικότερα, οι κυρώσεις που ισχύουν επί του παρόντος έναντι της Συρίας περιλαμβάνουν εμπάργκο πετρελαίου, περιορισμούς σε ορισμένες επενδύσεις, δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας εντός της ΕΕ, περιορισμούς στις εξαγωγές εξοπλισμού και τεχνολογίας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή, καθώς και εξοπλισμού και τεχνολογίας για την παρακολούθηση ή την υποκλοπή διαδικτυακών ή τηλεφωνικών επικοινωνιών. Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την 1η Ιουνίου 2017.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER