Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 18:30

Τραμπ για θάνατο Κάστρο: "Σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε πολύ"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τραμπ για θάνατο Κάστρο: "Σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε πολύ"

Ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο θάνατος του Φιδέλ Κάστρο, “σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει.”

Ο ίδιος, τόνισε ότι: “η διακυβέρνησή μας θα κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο λαός της Κούβας, θ' αρχίσει τελικά το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία.,” ενώ εκφράζει την ελπίδα ότι: “θα δει σύντομα,” μία ελεύθερη Κούβα.

 “Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας,” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα

“Αυτή την ώρα της απώλειας του Φιδέλ Κάστρο, τείνουμε χείρα φιλίας στο λαό της Κούβας,” δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

“Η ιστορία θα καταγράψει και θα κρίνει,” την επιρροή του Κάστρο, ενώ δουλέψαμε σκληρά για ν' αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, τόνισε ο ίδιος. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα συλλυπήθηκε επίσης, την οικογένεια του Κάστρο δηλώνοντας ότι: “οι σκέψεις και οι προσευχές μας, είναι μαζί με το λαό της Κούβας.”

O Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε για το θάνατο του Φιδέλ Κάστρο, “Αρκετή δουλειά πρέπει να γίνει προκειμένου να διασφαλιστεί η ελευθερία του λαού της Κούβας.”

O Ρεπουμπλικάνος ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μσσόννελ, δήλωσε ότι ο θάνατος του Φιδέλ Κάστρο, είναι μια ευκαιρία για την κυβέρνηση της Κούβας, “να γυρίσει σελίδα, για το καλό του λαού της,” προσθέτοντας ότι η ελευθερία και η δημοκρατία έχουν μείνει πίσω στη χώρα.

Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, δήλωσε  ότι μια "νέα ελπίδα χαράζει" για την Κούβα μετά τον θάνατο του Φιδέλ Κάστρο.

"Ο τύραννος Κάστρο πέθανε. Μια νέα ελπίδα χαράζει. Θα σταθούμε στο πλευρό των καταπιεσμένων Κουβανών πολιτών με στόχο μια νέα και δημοκρατική Κούβα. Ζήτω η ελεύθερη Κούβα!" έγραψε ο Πενς σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι απέστειλε τα συλλυπητήριά του στους πολίτες της Κούβας, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη δέσμευσή τους προς τον κουβανικό λαό και μετά τον θάνατο του Φιδέλ Κάστρο.

«Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν εκ νέου ότι υποστηρίζουν την ενίσχυση της δέσμευσής τους προς τον λαό της Κούβας τώρα και τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε μια ανακοίνωση.

Ο Τζον Κέρι πρόσθεσε ότι καθώς οι δύο χώρες καταγράφουν πρόοδο στην διαδικασία της εξομάλυνσης των σχέσεών τους, αυτό θα γίνει «με την ειλικρινή επιθυμία να μην αγνοηθεί η ιστορία αλλά να γραφτεί ένα νέο και καλύτερο μέλλον για τους πολίτες μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER