Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2016 09:43

Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αυξάνονται οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται σήμερα καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μη-μέλη του ΟΠΕΚ, στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας που υπογράφτηκε πρόσφατα.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent Λονδίνου για τις παραδόσεις Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 17 σεντς στα 54,06 δολάρια το βαρέλι, μετά τη χθεσινή άνοδό τους κατά 17 σεντς.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Ιανουαρίου αυξήθηκαν κατά 33 σεντς στα 51,17 δολάρια το βαρέλι.

Η Βενεζουέλα και το Ιράν θα συγκαλέσουν σύνοδο κορυφής για τις τιμές του πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο του 2017

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε χθες ότι συμφώνησε με το Ιράν να συγκαλέσουν σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες των χωρών εντός και εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, για να αποφασίσουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην πετρελαιϊκή αγορά.

"Είπα στον πρόεδρο (Χασάν) Ροχανί, ας συγκαλέσουμε από κοινού μια σύνοδο κορυφής του OPEC με τους προέδρους, ηγέτες και κυβερνήσεις το πρώτο τέταρτο του 2017, για να εγκαταστήσουμε έναν νέο μηχανισμό για τις αγορές και τις τιμές πετρελαίου, και συμφωνήσαμε να το κάνουμε, προσκαλώντας χώρες που δεν είναι μέλη του OPEC και τον πρόεδρο (της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν, είπε ο Μαδούρο σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη τηλεόραση.

Ο Μαδούρο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Η Βενεζουέλα, που παρακολουθεί τις τιμές πετρελαίου στενά και κλυδωνίζεται από τρομακτική ύφεση, πιέζει εδώ και χρόνια για μέτρα που θα αυξήσουν τις τιμές του πετρελαίου, της μοναδικής κύριας πηγής εισοδήματός της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER