Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016 17:17

Βρυξέλλες: διήμερο εργαστήριο κατάρτισης, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βρυξέλλες: διήμερο εργαστήριο κατάρτισης, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Αβινιόν για τις ΜμΕ ‬πραγματοποιεί‭ ‭‬διήμερο ‬εργαστήριο‭‭ ‬κατάρτισης‭‭ ‬(13‭‬ ‭και‭ ‬14‭‬ Δεκεμβρίου)‭,‭ ‬με‭‭ ‬θέμα‭‭ ‬«Η εμπορική πολιτική της ΕΕ και ο ρόλος των ΜμΕ στις παγκόσμιες αλυσίδες αξίας» και στις εργασίες συμμετέχει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ συμμετέχει ο πρόεδρος Γιώργος Καββαθάς και άλλα στελέχη, καθώς‭ ‬επίσης‭‭ ‬και‭‭ ‬ο‭‭ ‬επιχειρηματίας‭ ‬Νικόλαος‭ ‬Φωτιάδης‭ ‬(Φάρμα‭ ‬Φωτιάδη‭‬-‭‬Μαύρος‭‭ ‬Χοίρος Ολύμπου).‭ ‬Η‭ ‬ ‭ ‬επιχείρηση‭ ‬Φάρμα‭ ‬Φωτιάδη‭‭ ‬θα‭ ‬παρουσιαστεί‭‭ ‬ως‭ ‬«καλή‭ ‬πρακτική»‭ σε‭ ‬επίπεδο καινοτόμο‭υ ‬επιχειρηματικότητας,‭ ‬‬εξωστρέφειας‭ ‬και‭ ‬‬ανάπτυξης‭ ‬συνεργειών‭‭ ‬σε‭ ‬τοπικό‭ ‬και διαπεριφερειακό επίπεδο.

Στην ομιλία του, ο ‭κ. Καββαθάς‬ είπε: «Ζούμε σε μία Ευρώπη που μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς και οφείλουμε όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι‭‬ κατάλληλα, ώστε να ενισχύσουμε το ρόλο των μικρών επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Όλοι μας παρατηρούμε τη γενική πολιτική και οικονομική ρευστότητα που επικρατεί παγκόσμια. Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, πρέπει να ενθαρρύνουμε περαιτέρω τη διάνοιξη των προοπτικών για τις επιχειρήσεις μας, πρέπει να τις καθοδηγήσουμε, ώστε να γίνουν περισσότερο εξωστρεφείς, διεθνοποιημένες και ανταγωνιστικές. Το κυριότερο, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στη δημιουργία συνεργιών και διεύρυνση της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή και παγκόσμιας αλυσίδα αξίας. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις νέες προκλήσεις, τις απειλές και τις ευκαιρίες, που υπάρχουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δρόμος προς την Ενιαία Αγορά, αλλά και οι περίφημες διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες».

Τέλος, ανέφερε ότι από τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η ΕΟΚΕ, οι ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν συμμετέχουν εκτεταμένα στο διεθνές εμπόριο. Όμως, η‭ έμμεση συμμετοχή τους από ‭ ‬την προστιθέμενη αξία που τους αναλογεί στις αλυσίδες αξίες είναι πολύ υψηλότερη. Αυτό σημαίνει ότι αποτελούν το συνεκτικό δεσμό/κρίκο στην παραγωγική και εμπορική αλυσίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER