Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016 22:05

Έφριξαν και τα λεξικά στο Twitter με τον Τραμπ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Έφριξαν και τα λεξικά στο Twitter με τον Τραμπ

O Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να είναι νυχθημερόν πάνω από το Twitter αλλά για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες έκανε ένα λάθος στο Twitter που βγάζει μάτι: Μπερδεύτηκε και αντί να γράψει (επικρίνοντας την Κίνα) «άνευ προηγουμένου» έγραψε κάτι που ίσως θα μπορούσε να αποδοθεί ως «άνευ προεδρευομένου». Το unpresidented έγινε αστραπιαία hashtag στο Twitter, και από τους... είρωνες δεν έλειψαν ούτε λεξικά αυθεντίες για την αγγλική γλώσσα.

Εκ παραραδρομής, ο Τραμπ έγραψε αντί για άνευ προηγουμένου (unprecedented) την ανύπαρκτη στα λεξικά λέξη *unpresidented (από το «πρόεδρος»). 

Τέτοια λέξη δεν μαρτυράται σε κανένα αγλλικό κείμενο, όσο παλιά κι αν ψάξει κανείς. Άρα ο Τραμπ δεν έχει ούτε τη δικαιολογία του autocorrect.  

O σαρκασμός από τους χρήστες του Διαδικτύου ήταν αναμενόμενος, αλλά λιγότερο αναμενόμενο ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε μέχρι... και το λεξικό Merriam Webster (το αμερικανικό σημείο αναφοράς για την αγγλική λεξικογραφία). 

«Καλημέρα! Η λέξη της ημέρας είναι... όχι το "unpresidented". Δεν την βάζουμε αυτή τη λέξη. Είναι καινούργια» έγραψε στο Twitter ο λογαριασμός του Merriam Webster.

Ως σχόλιο, στο tweet παρέπεμψε στο λήμμα του για το επιφώνημα «huh», που «χρησιμοποιείται για να δείξει έκπληξη, απορία ή σύγχυση». 

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER