Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 13:36

Αμετάβλητο το κοινοβουλευτικό τοπίο στην ΠΓΔΜ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αμετάβλητο το κοινοβουλευτικό τοπίο στην ΠΓΔΜ

Αμετάβλητο παρέμεινε το κοινοβουλευτικό τοπίο στην ΠΓΔΜ μετά και την επαναληπτική ψηφοφορία που διεξήχθη χθες στο αλβανόφωνο χωριό Τεάρτσε στην περιοχή του Τετόβου. Η επίμαχη έδρα για την οποία είχε κατατεθεί ένσταση από τη σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση SDSM του Ζόραν Ζαεφ παρέμεινε τελικά στον κεντροδεξιό συνασπισμό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Έτσι στη νέα Βουλή, επί συνόλου 120 εδρών, το VMRO DPMNE θα έχει 51 έδρες, 49 το SDSM του Ζάεφ, 10 το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι και άλλες 10 άλλα δυο αλβανικά κόμματα.

Με βάση τη νέα κοινοβουλευτική “γεωγραφία” κανένα κόμμα δεν διαθέτει αυτοδύναμη πλειοψηφία και έτσι θα χρειαστεί να συγκροτηθούν νέες κυβερνητικές συμμαχίες. Μέχρι στιγμής πάντως τα αλβανικά κόμματα και κυρίως αυτό του Αλί Αχμέτι δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.

Με βάση το Σύνταγμα της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει εντός 10 ημερών να δρομολογήσει τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, αρχής γενομένης από το πρώτο κόμμα, αυτό του Νίκολα Γκρούεφσκι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER