Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 19:33

Φόβοι ότι ένα πλοιάριο γεμάτο με μετανάστες βυθίστηκε στις Μπαχάμες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Φόβοι ότι ένα πλοιάριο γεμάτο με μετανάστες βυθίστηκε στις Μπαχάμες

Δεκαεννιά Βραζιλιάνοι μετανάστες έχουν εξαφανιστεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα από τις Μπαχάμες, όταν έφυγαν κατά πάσα πιθανότητα για να προσπαθήσουν να φτάσουν παράνομα στις ΗΠΑ και οι αρχές της Βραζιλίας εκφράζουν τον φόβο ότι το πλοιάριό τους βυθίστηκε.

"Πιθανολογούμε ότι πήραν ένα πλοιάριο που ναυάγησε μετά τον απόπλου από τις Μπαχάμες" ενώ κατευθύνονταν στις ΗΠΑ, ανέφερε ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος Portal Brasil.

Στην ανακοίνωση των βραζιλιάνικων αρχών διευκρινίζεται ότι οι οικογένειές τους δεν έχουν καμία επαφή μαζί τους από τις 6 Νοεμβρίου. Επισήμως πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας "δεν επιβεβαιώνει ότι οι Βραζιλιάνοι επιβιβάστηκαν στο πλοιάριο".

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της χώρας "δεκάδες άλλοι άνθρωποι" επέβαιναν στο σκάφος.

"Η πρεσβεία της Βραζιλίας στο Νασάου, στις Μπαχάμες και το προξενείο της Βραζιλίας στο Μαϊάμι, στις ΗΠΑ, βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες και τις αρχές (των ΗΠΑ και των χωρών της Καραϊβικής) προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουν συλληφθεί οι 19 Βραζιλιάνοι, όμως δεν έχει κάποια επίσημη πληροφόρηση ακόμη για το θέμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER