Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 19:22

Τρομακτική προσγείωση αεροσκάφους με 171 άτομα στο παγωμένο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τρομακτική προσγείωση αεροσκάφους με 171 άτομα στο παγωμένο Καλίνινγκραντ της Ρωσίας

Eπιβατικό αεροπλάνο με 171 επιβαίνοντες παρεξέκλινε του διαδρόμου προσγείωση, αφού είχε ακουμπήσει στο έδαφος στη δυτική ρωσική πόλη του Καλίνινγκραντ.

Ένα από τα «πόδια» συστήματος προσγείωσης του αεροσκάφους φαίνεται πως είχε καταστραφεί με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να γλιστρήσει πάνω στα χιόνια του παγωμένου Καλίνινγκραντ. Ωστόσο ο πιλότος κατάφερε ακόμη και έτσι να σταματήσει την πορεία του αεροσκάφους ενώ δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός αλλά τρία άτομα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.

Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από φουσκωτές τσουλήθρες.

Το Α321jet της Αeroflot εκτελούσε πτήση από τη Μόσχα με 164 επιβάτες και επτά άτομα πλήρωμα ενώ για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα δε με επιβάτιδα του αεροσκάφους, την κ. Μαρία Σατοκίνα και όπως αναφέρει το RT: «Η προσγείωση έγινα κανονικά και μάλιστα κάποιοι επιβάτες άρχισαν να χειροκροτούν. Μετά, το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει πολύ δυνατά και να γυρίζει προς τη μια πλευρά, αριστερά. Ήμουν κοντά στο παράθυρο, στη σειρά 17, κοντά στο φτερό. Σταματήσαμε και μετά εμφανίστηκε καπνός μέσα στο αεροπλάνο. Πολλοί- κυρίως παιδιά- άρχισαν να κλαίνε. Ένα αγόρι που ήταν από πίσω μου έλεγε στη μητέρα του: "Μαμά, όλα καλά, ηρέμησε, μην κλαίς". Στη συνέχεια όλοι σηκώθηκαν όρθιοι. Δεν υπήρχε πανικός ή φωνές. Το μόνο που άκουσα ήταν "εκκένωση". Μετά κατέβηκα από τη φουσκωτή τσουλήθρα. Είδα μια μηχανή και το πιλοτήριο να έχουν ακουμπήσει το έδαφος και φοβήθηκα πολύ. Θα μπορούσε να είχε εκραγεί. Ακόμη και τώρα τρέμω από τον φόβο».

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER