Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 09:23

Δολοφονία ιερωμένου από αγνώστους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δολοφονία ιερωμένου από αγνώστους

Ένας ιερωμένος, που απήχθη από άγνωστους την περασμένη εβδομάδα, ανακαλύφθηκε νεκρός, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η αρχιεπισκοπή του Σαλτίγιο, στην πολιτεία Κοαουίλα του βόρειου Μεξικού, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Η εξαφάνιση του ιερέα Χοακίν Ερνάντες έγινε γνωστή την 7η Ιανουαρίου στην πολιτεία, η οποία σαρώνεται την τελευταία δεκαετία από βίαια επεισόδια που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για τις συνθήκες του θανάτου του ιερωμένου.

Τα βίαια επεισόδια εναντίον μελών της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στο Μεξικό έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με έναν απολογισμό που είχε δώσει στη δημοσιότητα στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016 το καθολικό κέντρο Τύπου, 15 ιερείς, ένας σπουδαστής σε ιερατική σχολή κι ένας καντηλανάφτης έχουν δολοφονηθεί από το 2012, ενώ άλλοι δύο ιερείς θεωρούνται επισήμως αγνοούμενοι.

Με τον νέο θάνατο, ο απολογισμός των ιερωμένων οι οποίοι έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό αυξήθηκε σε 16.

Τον Σεπτέμβριο, τρεις ιερωμένοι δολοφονήθηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, δύο στην Πολιτεία της Βερακρούς (ανατολικά) κι άλλος ένας στη Μιτσοακάν (δυτικά).

Τον Νοέμβριο η απαγωγή ενός ιερέα στο Κατεμάκο, στην Πολιτεία της Βερακρούς, προκάλεσε διαδηλώσεις και επεισόδια. Ο ιερωμένος βρέθηκε τελικά ζωντανός, μολονότι υπέστη βασανιστήρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER