Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017 09:47

Τόμσεν για Ελλάδα: "21 χρόνια για να πέσει η ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τόμσεν για Ελλάδα: "21 χρόνια για να πέσει η ανεργία σε προ κρίσης επίπεδα"

H Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στα επίπεδα πριν από την κρίση, προέβλεψε ο επικεφαλής της Ευρώπης του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Anders Aslund, στο Atlantic Council της Ουάσιγκτον.

Σε ερώτηση για τη λιτότητα, υποστήριξε ότι δεν είναι το πρόβλημα αυτό στην Ευρώπη, για να προσθέσει ότι η Ευρώπη έχει κάνει πολλή πρόοδο και σε μεταρρυθμίσεις και στην αρχιτεκτονική της και στην τραπεζική ένωση και στο τείχος προστασίας της. Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι χρειάζεται διευκολυντική νομισματική πολιτική, αξιοποίηση του δημοσιονομικού χώρου που έχουν κάποιες χώρες, ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, κάποιες δημοσιονομικές δαπάνες στο πρότυπο του σχεδίου του προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ και πάνω από όλα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις "επιτυχημένες" προβλέψεις», σχολιάζουν κυβερνητικοί κύκλοι την πρόβλεψη του Π. Τόμσεν

Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.

Υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις "επιτυχημένες" προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», προσθέτουν στο ίδιο σκωπτικό πνεύμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER