Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 12:06

Ακόμα 25 αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Γράφτηκε από την
Ακόμα 25 αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Συνεχίζουν να αγνοούνται πάνω από είκοσι πέντε άνθρωποι στο ξενοδοχείο Rigopiano το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα και κατολίσθηση, την Τετάρτη το απόγευμα.

Παρά την αδιάκοπη προσπάθειά τους κατά την διάρκεια της νύχτας, τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν επιζώντες και ούτε να ανασύρουν άλλους νεκρούς από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου.

Ο απολογισμός παραμένει, μέχρι αυτή την στιγμή, δυο διασωθέντων, τεσσάρων νεκρών και είκοσι εννέα, πιθανότατα, αγνοουμένων. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δυο διασωθέντων, μέσα στο ξενοδοχείο στην τοποθεσία Φαρίντολα πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να μπορέσουν να καταφέρουν να βρουν εγκλωβισμένους ανθρώπους ακόμη εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι πλέον ιδιαίτερα περιορισμένες .

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, το ξενοδοχείο Rigopiano είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της.

Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

 

Με την άνοδο της θερμοκρασίας κατά την σημερινή ημέρα, οι διασώστεςτης Πολιτικής Προστασίας, των Αλπίνων και της Πυροσβεστικής πρέπει να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στο έργο τους, διότι υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων και αποκόλλησης χιονιστιβάδων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER