Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 22:05

"Ταυρομαχία" μιας Laborghini και ενός ταύρου Miura;

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Ταυρομαχία" μιας Laborghini και ενός ταύρου Miura;

Το 2016 θα μείνει στη μνήμη μας για πολλά. Αλλά και για κάτι που μπορεί να πέρασε απαρατήρητο. Τουλάχιστον, από όσους δεν συγκινούνται από τα γρήγορα αυτοκίνητα.

Λοιπόν, πέρυσι, ήταν τα πενηντάχρονα της Laborghini Miura, που το 1966 παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ως το ταχύτερο -τότε- εμπορικό αυτοκίνητο του κόσμου.

Όμως, ποια σχέση έχει ένας ταύρος με μια Laborghini; Η συγκεκριμένη Laborghini πήρε το όνομά της από τους ταύρους που εκτρέφει για ταυρομαχίες, επί 175 συναπτά έτη, η οικογένεια Miura στην Ισπανία.

Εμπνεύστηκε ο ιδρυτής της έκθεσης αυτοκινήτων Kidston SA, ο Simon Kidston, και δημιούργησε ένα βίντεο με έναν ταύρο Miura και μια Laborghini Miura στην αρένα της Lora del Rio, στην Ισπανία.

«Το ζώδιο του κ. Λαμποργκίνι ήταν "Ταύρος" και μιας και πρόθεσή του ήταν να είναι το αυτοκίνητό του ανταγωνιστής της Φεράρι, ήταν μάλλον φυσικό να διαλέξει έναν ταύρο ως αντίπαλο στο άλογο που σηκώνεται στα πίσω πόδια της Φεράρι» εξηγεί, στο CNN, ο Kidston.

Για την οικογένεια Miura, η σύνδεση με το εμπορικό σήμα Laborghini σηματοδοτεί κύρος. «Είναι υπερβολικά μεγάλη τιμή και ιδιαίτερα υψηλή υπερηφάνεια το να ονομάσει η Laborghini ένα αυτοκίνητό της "Miura"» τόνισε ο Δον Αντόνιο Μιούρα. «Η ισχύς της Laborghini είναι η ίδια δύναμη που έχει ένας μαινόμενος ταύρος, σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια και ομορφιά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER