Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2017 15:15

Χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Μέρκελ και Μέι

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χωριστές συναντήσεις Αναστασιάδη με Γιούνκερ, Μέρκελ και Μέι

Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ στη Μάλτα, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για το θέμα σύγκλησης νέας διάσκεψης για την Κύπρο.

Οι κκ Αναστασιάδης και Γιούνκερ αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η ΕΕ στη διάσκεψη, με στόχο μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Συζήτησαν για το θέμα της απαράδεκτης απαίτησης από πλευράς Τουρκίας για το ζήτημα των τεσσάρων ελευθεριών των Τούρκων πολιτών στην Κύπρο μετά τη λύση του Κυπριακού. Αναφέρθηκαν επίσης στο περιεχόμενο της επιστολής, αναφορικά με το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, που απέστειλε ο Κύπριος πρόεδρος προς τον κ. Γιούνκερ και τους άλλους επικεφαλής των θεσμών της ΕΕ, δια του διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος για την κατανόηση, που βρήκε στα θέματα που έθεσε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε, επίσης, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, την οποία ενημέρωσε για τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας για τις 4 ευρωπαϊκές ελευθέριες για Τούρκους υπηκόους στην Κύπρο μετά τη λύση. Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες, που είχε στην Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό για το Κυπριακό.

Επίσης, στο περιθώριο της συνόδου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντάλλαξε απόψεις με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER