Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017 10:23

Η Β. Κορέα ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου - Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Β. Κορέα ανακοίνωσε την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου - Συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποίησε χθες, επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση ενός νέου τύπου βαλλιστικού πυραύλου μεσαίας έως μακράς ακτίνας δράσης. Με την ανακοίνωση αυτή, η Πιονγιάνγκ υπονοεί περαιτέρω εξέλιξη του πυραυλικού της προγράμματος, παραβιάζοντας το πλαίσιο αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η εκτόξευση του πυραύλου έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες και πρόκειται για την πρώτη πρόκληση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας από την ανάληψη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Την εκτόξευση αυτή, επέβλεψε ο πρόεδρος Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε ήταν τύπου Pukguksong-2. Πρόκειται για νέο τύπου πυραύλου με στρατηγικά χαρακτηριστικά, ο οποίος έχει την ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής.

Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, αλλά και η Νότια Κορέα ζητούν την άμεση διεξαγωγή διαβουλεύσεων στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή, ενώ το αναφερόμενο όργανο του ΟΗΕ, αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης) σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής αποστολής στον ΟΗΕ.

Νότια Κορέα: Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει αυτοκινούμενους πυραύλους μεσαίας ακτίνας δράσης 

Η Νότια Κορέα επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας αυτοκινούμενης έκδοσης βαλλιστικού πυραύλου, μεσαίας ακτίνας δράσης (IRBM), αξιοποιώντας την τεχνολογία για την εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχια (SLBM).

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στη Σεούλ, ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε χθες, ήταν πύραυλος στερεού καυσίμου (IRBM) η ανάπτυξη του οποίου στηρίχτηκε στην τεχνολογία πυραυλικών εκτοξεύσεων από υποβρύχια (SLBM).

Ο πύραυλος που ήταν τύπου Pukguksong-2 διένυσε τροχιά 500 χιλιομέτρων, πριν εκραγεί στον αέρα και σε ύψος 550 χιλιομέτρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER