Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 18:21

Ιράκ: Αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε κέντρο διοίκησης του ΙΚ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ιράκ: Αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε κέντρο διοίκησης του ΙΚ

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτικός συνασπισμός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν ένα κτίριο στο κυριότερο σύμπλεγμα ιατρικών κτιρίων στη δυτική Μοσούλη, το οποίο φέρεται να στέγαζε ένα κέντρο διοίκησης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Η οργάνωση αμφισβήτησε αυτό τον ισχυρισμό, λέγοντας σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πως από την αεροπορική επιδρομή, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 47.

Ανεξάρτητα μμε δεν έχουν πρόσβαση στη δυτική Μοσούλη ή σε άλλες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Οι τζιχαντιστές είναι ουσιαστικά υπό πολιορκία στη δυτική Μοσούλη, μαζί με 650.000 πολίτες, όπως εκτιμάται, αφού οι υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δυνάμεις που περικυκλώνουν την πόλη τους εκδίωξαν από το ανατολικό τμήμα της κατά την πρώτη φάση μιας επιχείρησης που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο συνασπισμός κατηγόρησε το ΙΚ ότι χρησιμοποιούσε το πενταόροφο κτίριο ως κέντρο στρατιωτικής διοίκησης και ελέγχου.

"Ο συνασπισμός κατάφερε να προσδιορίσει μέσω των υπηρεσιών πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης πως ο ISIS δεν χρησιμοποίησε το κτίριο για οποιουσδήποτε ιατρικούς σκοπούς και πως οι πολίτες δεν είχαν πλέον πρόσβαση στο σημείο", αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνασπισμού, όπου χρησιμοποιείται το ακρωνύμιο του ΙΚ.

Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές κρύβονται ανάμεσα σε πολίτες στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης και αποθηκεύουν όπλα σε νοσοκομεία, σχολεία, τεμένη και εκκλησίες ως τακτική προκειμένου να μην αποτελέσουν στόχο.

Η επιχείρηση για την εκδίωξη του ΙΚ από τη Μοσούλη, την τελευταία μεγάλη πόλη που αποτελεί προπύργιό του στο Ιράκ, ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Η σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση ανακήρυξε το 2014 ένα χαλιφάτο το οποίο εκτείνεται επίσης σε τμήματα της Συρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER