Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 21:00

300 πρόσφυγες στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για "τρομοκρατία"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
300 πρόσφυγες στις ΗΠΑ βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για "τρομοκρατία"

Περίπου 300 άνθρωποι που εισήλθαν στις ΗΠΑ υπό το καθεστώς του πρόσφυγα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο έρευνας που διεξάγει το FBI και σχετίζεται με την τρομοκρατία, γνωστοποίησε σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογήσει το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Σήμερα περισσότερα από 300 πρόσωπα, σύμφωνα με το FBI, που έχουν γίνει δεκτά στις ΗΠΑ με το καθεστώς του πρόσφυγα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο μιας έρευνας του FBI για δραστηριότητες που ενδεχομένως συνδέονται με την τρομοκρατία» δήλωσε στον Τύπο ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Τζεφ Σέσιονς.

«Πολλοί άνθρωποι που επιδιώκουν να υποστηρίξουν ή να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες εισέρχονται μέσω του προγράμματος υποδοχής προσφύγων» τόνισε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι αυτοί οι 300 πρόσφυγες προστίθενται στους 1.000 «πιθανούς τρομοκράτες» στις ΗΠΑ, τους οποίους ερευνούν οι αρχές, καθώς φέρονται να εμπνεύστηκαν ή να κινητοποιήθηκαν από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο αυτός ο αξιωματούχος δεν διευκρίνισε από ποιες χώρες προέρχονται αυτοί οι 300 πρόσφυγες ούτε αν ήλθαν από χώρες που στοχοθετεί το αντιμεταναστευτικό διάταγμα.

«Το βασικό στοιχείο είναι ότι 300 πρόσωπα έγιναν δεκτά στις ΗΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, τα οποία είτε διείσδυσαν με εχθρικές διαθέσεις είτε ριζοσπαστικοποιήθηκαν μετά την είσοδό τους στις ΗΠΑ» υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER