Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017 18:24

Η Ιαπωνία βγάζει το «καλύτερο χαρτί» της στην Νότια Σινική Θάλασσα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ιαπωνία βγάζει το «καλύτερο χαρτί» της στην Νότια Σινική Θάλασσα

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να βγάλει το ελικοπτεροφόρο αντιτορπιλικό Izumo, το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό πολεμικό της πλοίο, στα νερά της Νότιας Σινικής Θάλασσας τον Μάιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

Το Izumo, με εκτόπισμα 27.000 τόννων, θα κάνει στάσεις στην Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες, ενώ τον Ιούλιο θα συμμετάσχει σε ναυτική άσκηση με την Ινδία και τις ΗΠΑ στον Ινδικό Ωκεανό. Τον Αύγουστο, θα επιστρέψει στην βάση του, αφότου όμως θα έχει περάσει από την Νότια Σινική Θάλασσα, σε μια προσπάθεια να επιδείξει την στρατιωτική της δύναμη.

«Στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες του Izumo, στέλνοντάς το σε μια εκτενή αποστολή», ανέφερε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η Ιαπωνία δεν έχει διεκδικήσεις στην Νότια Σινική Θάλασσα, όμως έχει έρθει σε ρήξη με την Κίνα όσον αφορά την κυριαρχία περιοχών που βρίσκονται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Ακόμα, υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ κρατά μια πιο επιθετική στάση απέναντι στην Κίνα. Η τελευταία, διεκδικεί ολόκληρη την Νότια Σινική Θάλασσα, με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία να έχουν αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή για να διασφαλίσουν την ελεύθερη περιήγηση των πλοίων.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER