Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 20:23

Η Άγκυρα θέλει να απαγορεύσει τα τηλεριάλιτι που προωθούν τις ερωτικές γνωριμίες

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Άγκυρα θέλει να απαγορεύσει τα τηλεριάλιτι που προωθούν τις ερωτικές γνωριμίες

H Άγκυρα εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τις εκπομπές τηλεριάλιτι που προβάλλουν τις ερωτικές γνωριμίες κι οι οποίες αντίκεινται στις τουρκικές παραδόσεις, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Υπάρχουν ξένα προγράμματα που στοχεύουν στο να καταργήσουν τον θεσμό της οικογένειας» είπε ο Κουρτουλμούς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Πρόκειται για πράγματα που δεν συνάδουν με τα έθιμά μας, τις παραδόσεις μας, τα πιστεύω μας, τη δομή της τουρκικής οικογένειας και την κουλτούρα των εδαφών της Ανατολίας».

Οι εκπομπές τηλεριάλιτι αυτού του είδους είναι πολύ δημοφιλείς στην Τουρκία, παρά τις καταγγελίες πολλών τηλεθεατών.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν 120.000 ατομικές καταγγελίες» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι οι καταγγελίες αυτές έχουν υποβληθεί στην προεδρία και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Θεού θέλοντος, θα απαντήσουμε σε αυτά τα αιτήματα της κοινωνίας» συμπλήρωσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για την έκδοση σχετικού νομοθετικού διατάγματος.

Το 2016 η Αρχή ΜΜΕ της Τουρκίας (RTÜK) επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχόλια, κυρίως καταγγελίες, από 10.691 πολίτες σχετικά με αυτές τις εκπομπές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER