Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 11:35

Γαλλία: Το δημόσιο έλλειμμα υψηλότερο από το προβλεπόμενο το 2016, στο 3,4% του ΑΕΠ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γαλλία: Το δημόσιο έλλειμμα υψηλότερο από το προβλεπόμενο το 2016, στο 3,4% του ΑΕΠ

Η Γαλλία κατέγραψε το 2016 ελαφρώς υψηλότερο έλλειμμα από το προβλεπόμενο, στο 3,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, αντί 3,3% που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INSEE).

Το δημόσιο χρέος που εξακολουθεί να συσσωρεύεται όσο οι δημόσιοι λογαριασμοί είναι στο κόκκινο, συνέχισε να αυξάνεται για να ανέλθει στα 2,147 δισεκατομμύρια ευρώ στα τέλη του 2016, δηλαδή το αντίστοιχο του 96% του ΑΕΠ, έναντι 95,6% στα τέλη του 2015, σύμφωνα με το INSEE.

Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά για τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία επέμεινε τις τελευταίες εβδομάδες για τον αυστηρό προϋπολογισμό της και δήλωνε πεπεισμένη για την ικανότητά της να πετύχει τους στόχους της, παρά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη.

"Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Γαλλία τήρησε επακριβώς τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της", διαβεβαίωσε ωστόσο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μισέλ Σαπέν σε δήλωσή του.

"Με δημόσιο έλλειμμα 3,4%, η Γαλλία τηρεί ακριβώς τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", πρόσθεσε ο υπουργός σύμφωνα με τον οποίο "όλες οι προϋποθέσεις πληρούνται ώστε το 2017, το δημόσιο έλλειμμα να είναι κάτω από το 3%".

Η γαλλική κυβέρνηση, αφού απέσπασε αρκετές προθεσμίες από τις Βρυξέλλες για να επιστρέψει κάτω από το όριο του 3%, άρχισε το 2014 μια πολιτική μείωσης των δημοσίων δαπανών, που από 57,1% μειώθηκαν στο 56,2% του ΑΕΠ φέτος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER