Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 16:00

Η Siemens επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δεσμευσή της στη Βρετανία μετά το Brexit

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Siemens επιβεβαιώνει τη μακροπρόθεσμη δεσμευσή της στη Βρετανία μετά το Brexit

Ο γερμανικός μηχανολογικός όμιλος Siemens δήλωσε σήμερα ότι έχει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση στη Βρετανία, η οποία θα ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση την Τετάρτη.

Ο όμιλος απασχολεί πάνω από 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σιδηροδρομικά έργα Thameslink και Crossrail στο Λονδίνο και έχει επενδύσει 160 εκατ. λίρες (201 εκατ. δολάρια) σε εργοστάσιο κατασκευής πτερυγίων για ανεμογεννήτριες στο Χαλ.

«Ενώ οι ακριβείς όροι της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ασαφείς, είμαστε μακροπρόθεσμα δεσμευμένοι στο Λονδίνο», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος των βρετανικών δραστηριοτήτων της Siemens Γιούργκεν Μάιερ.

Ψήφο εμπιστοσύνης στη βρετανική πρωτεύουσα έδωσε και η Deutsche Bank, επιλέγοντας την περασμένη εβδομάδα νέους χώρους γραφείων για τα κεντρικά της στο Λονδίνο.

Η Google, η Facebook, η Apple, η Snap και η Amazon έχουν επίσης ανακοινώσει επενδύσεις στο Λονδίνο, αν και επιχειρηματίες έχουν προειδοποιήσει ότι η πόλη κινδυνεύει να χάσει τη θέση της ως προορισμός νεοφυών εταιριών, εάν η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίσει πώς σχεδιάζει να κρατήσει στη χώρα τους πλέον ικανούς εργαζομένους.

Ωστόσο, σήμερα η Siemens δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα επενδυτικά της σχέδια στη Βρετανία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER