Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 20:24

Η Ford επιβεβαιώνει ότι θα επενδύσει 1,2 δισεκ. στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Ford επιβεβαιώνει ότι θα επενδύσει 1,2 δισεκ. στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford επιβεβαίωσε σήμερα ότι σκοπεύει να επενδύσει συνολικά 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια στα εργοστάσιά της στο Μίσιγκαν, μια απόφαση που έσπευσε να χαιρετίσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

"Δουλειές, δουλειές, δουλειές" έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, λίγο πριν δοθεί στη δημοσιότητα η ανακοίνωση της εταιρείας.

Πάντως η ανακοίνωση απλώς επιβεβαιώνει τις επενδύσεις που είχαν αποφασιστεί στα τέλη του 2015, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με το συνδικάτο UAW.

Η Ford θα επενδύσει έτσι 850 εκατομμύρια δολάρια στο Εργοστάσιο Συναρμολόγησης του Μίσιγκαν, όπου θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός στις γραμμές συναρμολόγησης ενόψει της παραγωγής των νέων μοντέλων Bronco και Ranger.

Το εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων στο Ρόμεο θα λάβει 150 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου "να δημιουργηθούν ή να διατηρηθούν" 130 θέσεις εργασίας ενώ άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για την ίδρυση ενός δεύτερου κέντρου ερευνών και διαχείρισης δεδομένων στο Μίσιγκαν.

Τον Ιανουάριο η αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει ότι πρόκειται να επενδύσει 700 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας το σχέδιό της για την κατασκευή μιας νέας μονάδας στο Μεξικό.

Η Ford χαιρέτισε επίσης τη συνεργασία της με το συνδικάτο UAW, που με τη σειρά του χαιρέτισε τις επενδύσεις που ανακοίνωσε η εταιρεία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER