Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 12:22

Γερμανία: Kατρακυλά το AfD σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Kατρακυλά το AfD σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις

Το κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία" καταγράφει πλέον μόνο 7%,σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ), όπως και σε κοινή δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Πρόκειται και στις δύο περιπτώσεις για τα χαμηλότερα ποσοστά, τα οποία καταγράφονται για το κόμμα αυτό από το Νοέμβριο του 2015 .

Και στις δύο δημοσκοπήσεις, ισχυρότερο κόμμα αναδεικνύεται η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU): στη δημοσκόπηση της FAZ θα ελάμβανε 34% εάν γίνονταν εκλογές την επόμενη Κυριακή (δηλαδή +1% σε σχέση με την προηγούμενη), ενώ το δεύτερο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) 33% (δηλαδή +2,5% ).

Στη δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL το ποσοστό της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) παραμένει αμετάβλητο (34%), ενώ του SPD με 32%, καταγράφει μια αύξηση του 1%.

Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die LInke) με 8% και στις δύο δημοσκοπήσεις.

Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι FDP χάνουν 0,5% και λαμβάνουν 7,5% και 6,5% αντίστοιχα στην δημοσκόπηση της FAZ, ενώ στην δημοσκόπηση των Stern /RTL και τα δύο αυτά κόμματα παραμένουν σταθερά στο 7% και 6% αντίστοιχα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER