Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 12:46

Επανέρχεται σε ισορροπία η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επανέρχεται σε ισορροπία η παγκόσμια αγορά πετρελαίου

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου βρίσκεται κοντά σε εξισορρόπηση ύστερα από σχεδόν τρία χρόνια υπερβάλλουσας προσφοράς, καθώς οι μειώσεις στην παραγωγή από τους μεγάλους εξαγωγείς αντιστάθμισαν τη μείωση της ζήτησης στα πλουσιότερα κράτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα αποθέματα πετρελαίου στα βιομηχανοποιημένα κράτη μειώθηκαν κατά 17,2 εκατ. βαρέλια τον Μάρτιο, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους να σημειωθεί αύξηση κατά 38,5 εκατ. βαρέλια, ή 425.000 βαρέλια την ημέρα.

«Το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι τα παγκόσμια αποθέματα ίσως αυξήθηκαν οριακά το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με τις ενδείξεις για μείωση κατά 0,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Τα συνολικά αποθέματα αργού στις χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης μειώθηκαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια τον Φεβρουάριο στα 3,055 δισεκ. βαρέλια, παραμένοντας και πάλι κατά 330 εκατ. βαρέλια πάνω από τον μέσο όρο της πενταετίας, ανέφερε ο ΙΕΑ.

Τάσεις μείωσης επικρατούν στη διαμόρφωση των τιμών πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Τάσεις μείωσης των τιμών πετρελαίου επικρατούν σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, καθώς οι τιμές απομακρύνονται από υψηλό μηνός που κατέγραψαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Η αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων, ωθεί τις τιμές προς τα κάτω, καθώς ενισχύονται οι τάσεις για τη συνέχιση της υπερπροσφοράς του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 4 σεντς ή 0,1% στα 55,82 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 5 σεντς ή 0,1% στα 53,06 δολάρια το βαρέλι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER