Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 14:31

Η Τουρκία απελευθέρωσε τον Ιταλό δημοσιογράφο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Τουρκία απελευθέρωσε τον Ιταλό δημοσιογράφο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε

«Δεν μου ασκήθηκε βία, μου στέρησαν παράνομα την ελευθερία», δήλωσε ο Γκαμπριέλε Ντελ Γκράντε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Μπολόνια. Ο Ντελ Γκράντε παρέμεινε επί δυο εβδομάδες σε απομόνωση σε τουρκικό κέντρο προσωρινής κράτησης μετά την σύλληψή του, χωρίς να κατηγορηθεί για κάποιο αδίκημα.

«Ακόμη δεν κατάλαβα για ποιο λόγο αποφασίσθηκε η προσωρινή μου κράτηση, θα προσπαθήσουν να το καταλάβουν οι δικηγόροι μου», πρόσθεσε ο Ιταλός δημοσιογράφος. Ευχαρίστησε την ιταλική κοινή γνώμη και την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και όσους δραστηριοποιήθηκαν στην Τουρκία για την απελευθέρωσή του. Ο Ντελ Γκράντε, 35 ετών, βρισκόταν στην Τουρκία, κοντά στην μεθόριο με την Συρία, για να γράψει βιβλίο με θέμα την δημιουργία του Isis και το προσφυγικό.

«Δεν με άγγιξαν, δεν υπέστην το παραμικρό όσον αφορά τυχόν σωματική βία, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν η στέρηση της ελευθερίας μου», πρόσθεσε ο Ιταλός συγγραφέας και δημοσιογράφος. Τώρα πρόκειται να μεταβεί στην πόλη Λούκα της Τοσκάνης για να συναντήσει τους συγγενείς του, ενώ η σύντροφός του, η οποία έφτασε στην Ιταλία από την Κρήτη, μπόρεσε ήδη να τον δει, αμέσως μετά την άφιξή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER