Σάββατο, 29 Απριλίου 2017 17:35

Το Παρίσι καταδικάζει την πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Το Παρίσι καταδικάζει την πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε η Β. Κορέα

Η Γαλλία, χώρα που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί "χωρίς καθυστέρηση" με τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να διακόψει το πυρηνικό και το βαλλιστικό πρόγραμμά της, μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή στην οποία προχώρησε σήμερα.

"Παρ' ότι ήταν αποτυχημένη, η δοκιμή αυτή επιβεβαιώνει την πρόθεση του βορειοκορεατικού καθεστώτος" να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και "συνιστά μια απειλή για την ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια" τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομέν Ναντάλ.

"Η συλλογική ευθύνη μας είναι να αντιδράσουμε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα", πρόσθεσε.

"Η Γαλλία καλεί τη Βόρεια Κορέα να συμμορφωθεί χωρίς καθυστέρηση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να προχωρήσει στην πλήρη, επαληθεύσιμη και μη αναστρέψιμη διακοπή των προγραμμάτων της", του βαλλιστικού και του πυρηνικού, συνέχισε.

Η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει επίσης να αποφύγει κάθε ενέργεια που ενδέχεται να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση στην κορεατική χερσόνησο και να επιφέρει πλήγμα στην ειρήνη και τη διεθνή ασφάλεια, κατέληξε η ανακοίνωση του εκπροσώπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER