Τετάρτη, 24 Μαϊ 2017 20:12

«Άριστες οι σχέσεις Ιταλίας- Τουρκίας», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Άριστες οι σχέσεις Ιταλίας- Τουρκίας», δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο

«Οι σχέσεις της Ιταλίας με την Τουρκία είναι άριστες» και «η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου», σήμερα στην Ρώμη «προσέφερε μια επιπλέον, μεγάλη ώθηση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, λίγο πριν από το τέλος της συνάντησής του με τον Τούρκο ομόλογό του.

Ο Αλφάνο πρόσθεσε ότι «ο Τσαβούσογλου είναι υπουργός Εξωτερικών μιας φίλης χώρας, συμμάχου μέσα στο ΝΑΤΟ, ενός σημαντικού οικονομικού εταίρου για την Ιταλία, αλλά και προσωπικός του φίλος».

Από την μεριά του, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ανέφερε, στο τέλος της συνάντησης με τον Ιταλό συνάδελφό του, ότι «οι εμπορικές συναλλαγές των δυο χωρών, το 2016, άγγιξαν τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ, με στόχο να μπορέσουν να φτάσουν, στο μέλλον, τα 30 δισεκατομμύρια» και ότι «η Ιταλία είναι ο τρίτος εμπορικός εταίρος της χώρας του».

«Ξέρουμε ότι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις που φθάνουν από την Ιταλία, αν και ορισμένες φορές περιέχουν κριτικό πνεύμα, είναι πάντα εποικοδομητικά», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Ο Ιταλός υπουργός συμπλήρωσε, τέλος, ότι «συζητήθηκαν οι προβληματικές απόψεις (στις σχέσεις σ.σ.) ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ευρώπη, και η απάντηση ήταν πάντα ιδιαίτερα σαφής, με βάση την φιλία που υπάρχει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER