Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 09:07

Υπό κράτηση οκτώ ύποπτοι για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπό κράτηση οκτώ ύποπτοι για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Δέκα ύποπτοι συνελήφθησαν από τις βρετανικές αρχές σε σχέση με την βομβιστική επίθεση στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Μία γυναίκα κι ένας άντρας που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οκτώ από τους συλληφθέντες κρατούνται. Ένας από αυτούς πιστεύεται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαήλ Αμπέντι, αδερφός του Σαλμάν Αμπέντι.

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας παραμένει “κρίσιμο”

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει “κρίσιμο” με δυνάμεις του στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

Οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με Αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Η αστυνομία στην Βρετανία, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του Σαλμάν Αμπέντι να έχουν διαφύγει την σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους, εκρηκτικούς μηχανισμούς.

 

Στην διάρκεια των χθεσινών αστυνομικών επιχειρήσεων εντοπίστηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της βόμβας που προκάλεσε την αιματηρή έκρηξη στο στάδιο του Μάντσεστερ.

Η αστυνομία απαγγέλει κατηγορίες σε τρία άτομα για συνωμοσία με σκοπό την τρομοκρατία στη Βρετανία

Η αστυνομία του Λονδίνου απήγγειλε κατηγορίες σε τρείς άντρες χθες στο πλαίσιο μιας φερόμενης συνωμοσίας για τρομοκρατία στη Βρετανία.

Οι άντρες που προέρχονται από το ανατολικό τμήμα του Λονδίνου συνελήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα πριν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ που σκότωσε 22 άτομα.

Ο Ούμαρ Άχμεντ Χάκ, 24, κατηγορείται για πρόθεση να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις μεταξύ της 25ης Μαρτίου και της 18ης Μαΐο, καθώς και άλλα παραπτώματα.

Ο Μοχάμεντ Άμπιντ, 27, κατηγορείται για παρακράτηση πληροφοριών που μπορούσαν να είχαν βοηθήσει την αστυνομία να συλλάβει και ασκήσει δίωξη στον Χάκ. Ο Αμπουταχέρ Μαμούν, 18, κατηγορείται για πρόθεση να βοηθήσει άλλο άτομο να εκτελέσει τρομοκρατικές πράξεις.

Ένας τέταρτος ύποπτος, ο Ναντίμ Ιλίας Πατέλ, 25, κατηγορείται για συνωμοσία με τον Χακ ώστε να αποκτήσει όπλο ή ψεύτικο όπλο "με σκοπό να δημιουργήσει φόβο βίας".

Οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον πρωτοβάθμιου δικαστηρίου του Ουέστμινστερ σήμερα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters- The Guardian

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER