Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 14:16

G7: Κλίμα, προσφυγικό και εμπόριο οι βασικές διαφωνίες των ηγετών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
G7: Κλίμα, προσφυγικό και εμπόριο οι βασικές διαφωνίες των ηγετών

Τις διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των χωρών της G7 αναδεικνύει η δεύτερη και τελευταία ημέρα της Συνόδου που γίνεται στην Ταορμίνα της Σικελίας.

Παρά τη διακήρυξη που υπέγραψαν την Παρασκευή οι ηγέτες σχετικά με την ασφάλεια και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δείχνοντας το κοινό μέτωπο που σχηματίζουν σε αυτό το θέμα, παραμένουν ακόμη πολλές διαφωνίες σχετικά με το κλίμα, το προσφυγικό και το διεθνές εμπόριο.

Ενδεικτικό της απόστασης που χωρίζει τους ηγέτες που συμμετέχουν φαίνεται πως είναι και η απόφαση τόσο του Ντόναλντ Τραμπ, όσο και της Άνγκελα Μέρκελ να ακυρώσουν τις συνεντεύξεις Τύπου, μετά το πέρας των εργασιών της G7.

Ο αμερικανός πρόεδρος, βάσει του προγράμματος που έγινε γνωστό, θα μεταβεί στη στρατιωτική βάση της Σιγκονέλα όπου θα μιλήσει μόνο στους αμερικανούς στρατιώτες και στη συνέχεια θα επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος.

Η Μέρκελ με τη σειρά της θα έχει μόνο έναν διάλογο με γερμανούς δημοσιογράφους.

Το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις με τη Ρωσία παραμένουν δύο βασικά θέματα που εμποδίζουν την έκδοση του τελικού ανακοινωθέντος της διάσκεψης των G7. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν θα συμπεριλαμβάνει και την πρόβλεψη ανάληψης μέτρων κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν το ανακοινωθέν θα επαναλαμβάνει τη διατύπωση προηγούμενης απειλής για την ενίσχυση περιοριστικών οικονομικών και εμπορικών μέτρων κατά της Ρωσίας λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Αναφορικά με το κλίμα, θα αναφέρει ότι οι έξι χώρες υποστηρίζουν τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, ενώ παράλληλα θα τονίζεται ότι έχει δοθεί περισσότερος χρόνος στις ΗΠΑ για να λάβει αποφάσεις για τη συγκεκριμένη συμφωνία, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Πηγές από την Ουάσινγκτον ανέφεραν ότι ο Τραμπ θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις σχετικά με τη Συμφωνία του Παρισιού μόλις επιστρέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: in.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER