Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 16:40

Φιλιππίνες: 95 νεκροί από τις εξαήμερες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των τζιχαντιστών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Φιλιππίνες: 95 νεκροί από τις εξαήμερες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των τζιχαντιστών

Στους 95 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τις εξαήμερες πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των ενόπλων ανταρτών και του στρατού στα νότια των Φιλιππίνων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε μετά τον εντοπισμό από τις στρατιωτικές δυνάμεις οκτώ πτωμάτων, αμάχων, που εκτιμάται ότι εκτελέστηκαν από τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις στρατιωτικού αξιωματούχου.

Μεταξύ των πτωμάτων, συμπεριλαμβάνονται γυναίκες και παιδιά, ενώ αυτά εντοπίστηκαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, σε απόσταση 300 μέτρων από το δημόσιο πανεπιστήμιο του Μιντανάο, στην πόλη Μαράουϊ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών (Maute) από την περασμένη Τρίτη.

“Στα πτώματα που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται τέσσερις άντρες, τρεις γυναίκες κι ένα παιδί,” δήλωσε ο Ταξίαρχος Ρεστιτούτο Παντίλα, τονίζοντας ότι ο εντοπισμός των πτωμάτων αυτών, επιβεβαιώνει τις αναφορές ότι οι ένοπλοι εκτέλεσαν αμάχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έχει επιβεβαιωθεί η εκτέλεση 19 αμάχων από τους τζιχαντιστές, ενώ 61 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από τις στρατιωτικές δυνάμεις.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν 11 νεκρούς στρατιώτες και 4 αστυνομικούς νεκρούς, από τις πολεμικές συγκρούσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Xinhua

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER