Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 19:13

Ivan Fandino: Νεκρός ο 36χρονος διεθνούς φήμης ταυρομάχος από χτύπημα ταύρου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ivan Fandino: Νεκρός ο 36χρονος διεθνούς φήμης ταυρομάχος από χτύπημα ταύρου

Παραπάτησε πατώντας τον μανδύα του, με αποτέλεσμα ο ταύρος να τον τραυματίσει στο στήθος θανάσιμα, κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στη Γαλλία. 

Ο διεθνούς φήμης Ισπανός ταυρομάχος Ivan Fandino έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στη Γαλλία, όταν παραπάτησε στον μανδύα του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο ταύρος να τον τραυματίσει σοβαρά στον θώρακα.

Φωτογραφίες και βίντεο απαθανάτισαν τον 36χρονο Fandino να μεταφέρεται έξω από την αρένα, υποβασταζόμενος, αιμόφυρτος και υπό φρικτούς πόνους.

Άμεσα τον παρέλαβε ασθενοφόρο, μέσα στο οποίο, καθ' οδόν για τον νοσοκομείο, άφησε την τελευταία του πνοή από καρδιακή προσβολή.

Ο Fandino συμμετείχε στο φεστιβάλ ταυρομαχιών Aire-sur-l'Adour και είχε πάρει μέρος σε ακόμα μία ταυρομαχία, νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Ο Fandino είναι ο πρώτος ταυρομάχος που χάνει τη ζωή του στη Γαλλία, εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Τελευταία φορά που ταυρομάχος έχασε τη ζωή του στη Γαλλία, ήταν σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Sud-Quest το 1921, όταν ο Isidoro Mari Fernando άφησε την τελευταία του πνοή στην αρένα της Μπεζιέ.

Τον Ιούλιο του 2016, ο 29χρονος Victor Barrio έγινε ο πρώτος ταυρομάχος που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταυρομαχίας στην Ισπανία, τα τελευταία 30 χρόνια. Τραυματίστηκε από τον ταύρο, ενώ η ταυρομαχία μεταδιδόταν ζωντανά στην τηλεόραση.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Fandinο δέχτηκε τα χτυπήματα ταύρου. Το 2015, στην Παμπλόνα, ταύρος τον πέταξε στον αέρα, ωστόσο ήταν σε ταυρομαχία στην Μπαγιόν, που τραυματίστηκε πιο σοβαρά, χάνοντας τις αισθήσεις του.

Οι "φανατικοί" των ταυρομαχιών υποστηρίζουν το έθιμο, που έχει τις ρίζες του στα βάθη της ιστορίας, ωστόσο οι επικριτές του ζητούν την κατάργησή του, χαρακτηρίζοντάς το βάρβαρο.

Οι ταυρομαχίες κρίθηκαν νόμιμες στη Γαλλία το 2012, κατόπιν απόρριψης αίτησης Οργάνωσης για τα δικαιώματα των ζώων για τερματισμό των ταυρομαχιών, από Συνταγματικό Συμβούλιο.

Περισσότεροι από 1.000 ταύροι σκοτώνονται ετησίως, στις αρένες της γαλλικής επικράτειας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: news247.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER