Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 17:19

O Τσαβούσογλου δυναμιτίζει τις συνομιλίες για το Κυπριακό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
O Τσαβούσογλου δυναμιτίζει τις συνομιλίες για το Κυπριακό

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ξεκαθάρισε πως η Τουρκία δεν προτίθεται να προχωρήσει σε υποχωρήσεις στο ζήτημα Ασφάλεια - Εγγυήσεις και καλώντας όποιον "ονειρεύεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο sunset clause, να ξυπνήσει".

Τουρκικά στρατεύματα θα μείνουν στο νησί γιατί αυτό θέλουν οι Τ/κ, ανέφερε μετά το τέλος της πρωινής συνάντησης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, τινάζοντας ουσιαστικά στον αέρα κάθε ελπίδα και κάθε ακτίδα που θα μπορούσε να υπάρξει για ενδεχόμενες υποχωρήσεις από πλευράς της Τουρκίας στο θέμα Ασφάλεια-Εγγυήσεις.

"Αν κάποιος ονειρεύεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο sunset clause, καλά κάνει να ξυπνήσει γιατί τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει", επεσήμανε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

"Η θέση μηδέν στρατός - μηδέν εγγυήσεις, δεν μπορεί καν να θεωρηθεί ως θέση πάνω στην οποία θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε, επεσήμανε, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για μας", είπε.

"Από την αρχή μοιραζόμαστε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, συγκροτημένες προτάσεις και όχι απλά σε φιλοσοφικό επίπεδο. Είπαμε ξεκάθαρα τι μπορεί να κάνει η τουρκική και τ/κ πλευρς, τι μπορούμε να αποδεχτούμε στη βάση των θέσεων μας", τόνισε.

"Η στάση μας", συνέχισε, "είναι και ήταν μια εποικοδομητική στάση και τα έγγραφά μας στο πλαίσιο που έθεσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ όταν ήταν εδώ".

Μπορεί οι ανησυχίες των δυο πλευρών να είναι σημαντικές, ωστόσο εμείς βρισκόμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις ανησυχίες στο ζήτημα Ασφάλειας και Εγγυήσεων των Τ/κ. Οι Τ/κ, με κάθε ευκαιρία, μας λένε ότι θέλουν την παραμονή εγγυήσεων, είναι ξεκάθαροι σε κάθε συνάντησή μας, επεσήμανε. Εμείς, αντί να τους κατηγορούμε γι' αυτό, καταλαβαίνουμε γιατί το ζητούν αυτό.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER