Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 18:18

Δέκα χρόνια iPhone: Η μέρα που ο Steve Jobs... άλλαξε τον κόσμο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δέκα χρόνια iPhone: Η μέρα που ο Steve Jobs... άλλαξε τον κόσμο

Σαν σήμερα πριν από δέκα χρόνια, η Apple έδωσε στον κόσμο το πρώτο έξυπνο τηλέφωνό της και έφερε επανάσταση στο χώρο της τεχνολογίας και της επικοινωνίας. Τα λόγια του Steve Jobs κατά την παρουσίαση του υπερόπλου του αμερικανικού κολοσσού.

"Σήμερα παρουσιάζουμε τρία επαναστατικά προϊόντα [...] Δεν είναι τρεις διαφορετικές συσκευές, είναι μία! Και την αποκαλούμε iPhone". Αυτά ήταν τα λόγια του Steve Jobs, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2007 παρουσίαζε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό την επαναστατική, όπως τη χαρακτήριζε, νέα πρόταση της Apple. Έξι μήνες μετά, στις 29 Ιουνίου 2007, το κοινό παραλληρούσε έξω από τα καταστήματα της εταιρίας προκειμένου να πιάσει στα χέρια του μια από αυτές τις θαυμαστές συσκευές.

Υπολογίζεται πως πωλήθηκαν μεταξύ 250.000 και 700.000 μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας, παρά την τιμή του που είχε καθοριστεί μεταξύ 500 και 600 δολαρίων για την έκδοση των 4GB και 8GB αντίστοιχα. Οι έρευνες καταναλωτή έδειχναν πως το μικρό θαύμα της Apple που χωρούσε έναν υπολογιστή, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα iPod στην παλάμη του χεριού, κατέστη το πιο αξιόπιστο προϊόν της εταιρίας όλων των εποχών.

 "Αυτή είναι η μέρα που περίμενα εδώ και δυόμιση χρόνια. Μια φορά στο τόσο ένα επαναστατικό προϊόν έρχεται που αλλάζει τα πάντα. Η Apple ήταν πολύ τυχερή να συστήσει μερικά από αυτά στον κόσμο. Το 1984 παρουσίασε τον Macintos, που άλλαξε τη βιομηχανία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το 2001 παρουσιάσαμε το iPod και δεν άλλαξε απλά τον τρόπου που ακούμε μουσική, άλλαξε όλη την μουσική βιομηχανία" ανέφερε ανοίγοντας την παρουσίαση το Γενάρη του 2007 ο Steve Jobs. "Σήμερα παρουσιάζουμε τρία επαναστατικά προϊόντα αυτή της κλάσης. Το πρώτο είναι ένα iPod με μεγάλη οθόνη, το δεύτερο είναι ένα επαναστατικό κινητό τηλέφωνο και το τρίτο είναι μια συσκευή πλοήγησης στο διαδίκτυο. Δεν είναι τρεις διαφορετικές συσκευές, είναι μία! Και την αποκαλούμε iPhone" είπε στη συνέχεια.

Τον επόμενο Φλεβάρη, το 2008, η εταιρία κυκλοφόρησε ένα ανανεωμένο μοντέλο με μνήμη 16GB. Η πλειοψηφία των έξυπνων κινητών που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή από τον ανταγωνισμό διέθεταν συμβατικό πληκτρολόγιο, ενώ ελάχιστα διέθεταν οθόνη αφής, ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο ήταν πραγματικά σε πρωτόγονο στάδιο.

Τελικά, το iPhone ξεπέρασε τα 6 εκατ. σε πωλήσεις μόνο την πρώτη χρονιά κυκλοφορίας του σε τέσσερις μόλις χώρες κυκλοφορίας. Ακολούθησε τσουνάμι, με τη συσκευή και τους διαδόχους της να παράγονται κατά εκατοντάδες εκατομμύρια και να κυριεύουν την αγορά σε όλο τον κόσμο.

Ο Steve Jobs λέγεται πως είχε πει στους συνεργάτες του πριν παρουσιάσει το iPhone στον κόσμο, πως από το σημείο εκείνο και έπειτα, ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Και όσο και αν πολλοί ενδέχεται να έχουν τις αντιρρήσεις τους, αυτή του η εκτίμηση ήταν πέρα, για πέρα αληθινή.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER