Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 18:15

G-20: Η Μελάνια αποκλεισμένη στο ξενοδοχείο εξαιτίας διαδηλώσεων

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
G-20: Η Μελάνια αποκλεισμένη στο ξενοδοχείο εξαιτίας διαδηλώσεων

Η Μελάνια Τραμπ έχει αποκλειστεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Αμβούργο, εξαιτίας των πολλών διαδηλώσεων κατά της G20 που πραγματοποιούνται στην πόλη, ανακοίνωσαν η εκπρόσωπός της και πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία.

"Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει την άδεια από την αστυνομία να βγούμε από το ξενοδοχείο", δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA. Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία στην G20 επιβεβαίωσε την πληροφορία.G-20:

Τί κάνει η Μελάνια στο Αμβούργο;

Καθώς η Μελάνια Τραμπ συνοδεύει τον σύζυγό της στο ταξίδι του στο Αμβούργο για τη σύνοδο κορυφής της G20 το Σαββατοκύριακο, ένα μέρος του προγράμματός της μπορεί να της προκαλέσει μια κάποια αμηχανία, γράφει σήμερα το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Η Μελάνια μαζί με τις άλλες συζύγους των ηγετών της G20 θα συνοδεύσουν τον σύζυγο της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, Καθηγητή Κβαντικής Χημείας Γιόαχιμ Ζάουερ, σε περιήγηση στην πόλη, που περιλαμβάνει και επίσκεψη σε κορυφαίο κέντρο έρευνας της κλιματικής αλλαγής. Οι Πρώτες Κυρίες θα επισκεφτούν το Γερμανικό Κέντρο Υπολογισμού του Κλίματος German Climate Computing Center (DKRZ) που παρέχει εργαλεία και υπηρεσίες για την εξέταση σεναρίων για την κλιματική αλλαγή.

Ποιο είναι το πρόβλημα για τη Μελάνια; Η επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μας συνόδου κορυφής, όπου οι απόψεις των ΗΠΑ και των άλλων χωρών της Ομάδας των 20 είναι εκ διαμέτρου αντίθετες όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η ατζέντα της συνόδου κορυφής υπογραμμίζει τον καθοριστικό ρόλο της G20 υπέρ της Συμφωνίας του ΟΗΕ για το Κλίμα που επιτεύχθηκε στο Παρίσι το 2015. Ωστόσο, ο Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία. Η καγκελάριος Μέρκελ απογοητεύτηκε από την εξέλιξη αυτή λέγοντας: "Δεν μπορούμε να περιμένουμε έως ότου ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στη Γη πειστεί για την επιστημονική απόδειξη της κλιματικής αλλαγής".

Ωστόσο η Μελάνια και ο Ζάουερ πιστεύεται ότι θα βρουν έναν κοινό τόπο, αποσιωπώντας τη διαφωνία τους, στα μάτια του κόσμου.

Άλλοι σταθμοί της περιήγησης στην πόλη είναι το λιμάνι του Αμβούργου, το συναυλιακό κέντρο, το δημαρχείο του 19ου αιώνα.

Το Newsweek επισημαίνει ότι τόσο η Μελάνια Τραμπ όσο και ο Γιόαχιμ Ζάουερ είναι κάπως πιο αποστασιοποιημένοι από το ρόλο τους.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ διαφέρει ως προς τις προκατόχους της: δεν κατοικούσε στον Λευκό Οίκο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ η κόρη του Τραμπ από προηγούμενο γάμο, η Ιβάνκα, έχει σημαντικότερο ρόλο στην προεδρία σε σχέση με τα παιδιά των προηγούμενων προέδρων.

Ο Ζάουερ συνόδευσε την Μέρκελ μόνο στο ταξίδι της πέρυσι στην Ιαπωνία για τη σύνοδο κορυφής της G7 και δεν παρέστη καν στην πρώτη ορκωμοσία της, παρακολουθώντας την τελετή από την τηλεόραση που έχει στο εργαστήριό του.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER