Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 23:02

Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις δυνάμεις τους

"Μέδουσα 2017" είναι η ονομασία της κοινής αεροναυτικής άσκησης για τις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών εντός του FIR Καΐρου.

Αιγυπτιακές και ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την Τρίτη επιχείρηση στη Μεσόγειο με το όνομα "Medusa 2017". Πρόκειται για ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών, που στόχο έχουν σύμφωνα με ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου άμυνας στην "ενίσχυση των σχέσεων, την προώθηση της συνεργασίας και την ανταλλαγή εξειδικευμένων γνώσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων".

Η άσκηση, η οποία διακρίνεται σε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω και εν πλω, θα διεξαχθεί έως και τις 3 Αυγούστου 2017 στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καϊρου, στη Ναυτική Βάση Αλεξάνδρειας και στην Αεροπορική Βάση Jinkless.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες, 1 Υποβρύχιο, 4 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος AWACS, 1 Ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με 1 Ελικοπτεροφόρο, 1 Φρεγάτα, 1 Υποβρύχιο, 1 Πυραυλάκατο, 6 Αεροσκάφη F-16, 1 Αεροσκάφος C-130, 1 Αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση θα συμμετάσχει και το αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο Σαντάτ, που φέρει το όνομα πρώην προέδρου της χώρας Ανγουάρ Ελ-Σαντάτ.

Τα βασικά αντικείμενα συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

• Την βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

• Την εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

• Την εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

• Την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

• Την εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations).

• Την εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ την Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών εν πλω, επί της Φρεγάτας 'ΣΠΕΤΣΑΙ' και του Ελικοπτεροφόρου 'ENS ANWAR EL SADAT', με την παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ και του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.

Ελλάδα και Αίγυπτος είχαν συνεργαστεί και το 2015 σε αντίστοιχη αεροναυτική άσκηση και πάλι στα νερά της Μεσογείου.

Πηγή: www.news247.gr 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER