Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 17:37

Επιθυμούμε "την ειρήνη στο Αφγανιστάν" διαβεβαιώνει το Ισλαμαμπάντ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Επιθυμούμε "την ειρήνη στο Αφγανιστάν" διαβεβαιώνει το Ισλαμαμπάντ

Το Πακιστάν, το οποίο κατηγόρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι παρέχει καταφύγιο σε ομάδες ανταρτών που αποσταθεροποιούν το γειτονικό του Αφγανιστάν, απάντησε σήμερα επιβεβαιώνοντας την «επιθυμία του για την (επικράτηση της) ειρήνης (…) στο Αφγανιστάν».

Σε μια ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε «τη συνεχή επιθυμία του Πακιστάν να εργαστεί με τη διεθνή κοινότητα με στόχο την εξάλειψη της απειλής της τρομοκρατίας».

Ο υπουργός Χαουάτζα Μουχαμάντ Ασίφ «επανέλαβε την προσδοκία του Πακιστάν και την επιθυμία του για ειρήνη και σταθερότητα στο Αφγανιστάν» σε μια συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ με επίκεντρο τη στρατηγική του Τραμπ στο Αφγανιστάν.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε χθες το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε το σενάριο της σύντομης απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, ανοίγοντας τον δρόμο στην αποστολή ενισχύσεων και εντείνοντας τις πιέσεις προς το Πακιστάν που κατηγορείται ότι είναι «καταφύγιο» για τους «πράκτορες του χάους».

«Το Πακιστάν κέρδισε πολλά όταν συνεργάστηκε με τις δυνάμεις μας στο Αφγανιστάν.

Έχει πολλά να χάσει συνεχίζοντας να παρέχει καταφύγιο σε τρομοκράτες» επισήμανε ο Τραμπ.

«Αυτό πρέπει να αλλάξει και αυτό θα αλλάξει αμέσως!»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER