Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 23:47

Γερμανία: Σταθερά πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Σταθερά πρώτοι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ

Διατηρούν την πρωτιά η Αγγελα Μέρκελ και οι σύμμαχοί της στις δημοσκοπήσεις λίγο πριν από την ώρα της κάλπης στη Γερμανία.

Υποχωρούν κατά μία μονάδα, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, οι Σοσιαλδημοκράτες, γεγονός που δυσχεραίνει την μονομαχία Σουλτς με Μέρκελ στην κάλπη

Σταθερά πρώτη στις προτιμήσεις των Γερμανών ψηφοφόρφων, με ποσοστό 38%, παραμένει η Χριστιανική Ένωση, στην οποία μετέχουν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελα Μέρκελ και οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) εταίροι της.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού RTL.

Στον αντίποδα, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μία μονάδα και πέφτουν στο 23%.

Στα ποσοστά της προηγούμενης μέτρησης παραμένουν η Αριστερά (Die Linke) και η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 9%, αλλά και οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%.

Μία μονάδα κερδίζουν οι Πράσινοι και φθάνουν στο 8% με τους μισούς από τους ερωτηθέντες να εκτιμούν θετικά το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: news247.gr

Παναγιώτα Ντίντα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER