Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 10:56

Η εφτάχρονη Ματίλντα βρήκε το Εξκάλιμπερ του Αρθούρου;

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η εφτάχρονη Ματίλντα βρήκε το Εξκάλιμπερ του Αρθούρου;

Τι ιστορία αφηγείται στις συμμαθήτριες και τους συμμαθητές της η εφτάχρονη Ματίλντα, τις πρώτες μέρες της καινούργιας σχολικής χρονιάς! Ανέσυρε ένα σπαθί από το βυθό της λίμνης στην οποία ο θρύλος θέλει να πέταξαν το μυθικό Εξκάλιμπερ, το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου.

Την Τρίτη, 29 Αυγούστου, ο Πολ από το Ντονκάστερ στο νότιο Γιόρκσαϊρ, πήρε τις δυο κόρες του, την Ματίλντα και την εφτάχρονη αδελφούλα της, τη Λόις, να κάνουν μια βουτιά στη λιμνούλα Dozmary Pool, στην Κορνουάλη. Στο δρόμο, τους έλεγε για τον θρύλο του βασιλιά Αρθούρου και του Εξκάλιμπερ. Πώς, μετά τη μάχη του Κάλμαν, στην οποία ο Αρθούρος τραυματίστηκε θανάσιμα από τον νόθο γιο του τον Μόρντρεντ - αλλά και πρόλαβε να τον σκοτώσει - το μυθικό σπαθί του δεν έπρεπε να το αγγίξει άλλου ανθρώπου χέρι.

Ο ιππότης σερ Μπέντιβερ προσπάθησε τρεις φορές να μη συμμορφωθεί με την επιθυμία του Αρθούρου, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να το πετάξει στη λίμνη. Ένα γυναικείο χέρι αναδύθηκε απ' το νερό, άρπαξε το σπαθί και βυθίστηκε. Σύμφωνα με τους θρύλους, στη Dozmary Pool έμενε η Κυρά της Λίμνης και στο μέσον της είχε πάει με βάρκα ο Αρθούρος για να πάρει το Εξκάλιμπερ.

Και καθώς μπαμπάς και κόρες τσαλαβουτούσαν στα νερά, σκύβει η Ματίλντα και ανασύρει από τον βυθό της λίμνης ένα σπαθί. «Ήταν μια ανυπόφορα ζεστή μέρα, κι η Ματίλντα ρώτησε αν μπορούμε να πάμε για μια βουτιά» αφηγείται ο 51χρονος μπαμπάς. «Το νερό της έφτανε μέχρι τη μέση όταν είπε ότι μπορούσε να διακρίνει ένα σπαθί. Της είπα να μην είναι χαζούλα κι ότι το πιθανότερο ήταν ένα κομμάτι από φράχτη, αλλά τότε κοίταξα κάτω και συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα σπαθί. Ήταν στο βυθό της λίμνης».

«Δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα παλιό, μάλλον 20 - 30 χρόνων» είπε ο Πολ στην τοπική εφημερίδα «The Star». «Είναι αντικείμενο που χρησιμοποίησαν σε κάποια παλιά ταινία, το πιθανότερο».

Πάντως, μετά τις εξαήμερες διακοπές, η οικογένεια Τζόουνς έφερε το σπαθί στο σπίτι και τόσο στο σχολείο στο Νόρτον όσο και στο διαδίκτυο έχουν τρελαθεί. Ειδικά στο δεύτερο, ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να προτείνουν να στεφθεί επόμενη βασίλισσα της Αγγλίας.

«Σαφώς η Ματίλντα Τζόουνς πρέπει να είναι ο αληθινός και νόμιμος βασιλιάς της Αγγλίας. Όχι βασίλισσα. Βασιλιάς» τουίταρε ο Ρίτσαρντ Γκαντ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER