Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 12:28

Αλλαγή πολιτικής ζητεί ο ηγέτης του FDP

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αλλαγή πολιτικής ζητεί ο ηγέτης του FDP

Ο ηγέτης του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνασπισμού με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ μόνο αν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής.

Η συντηρητική ένωση της Μέρκελ παρέμεινε ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός συνασπισμός μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, αλλά έχασε ψηφοφόρους από την ακροδεξιά. Καθώς οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, η μόνη ρεαλιστική επιλογή που έχει τώρα μπροστά της είναι μια συμμαχία με το FDP και τους οικολόγους Πράσινους.

Όμως το FDP και οι Πράσινοι διαφωνούν σε θέματα από την ενέργεια έως τη φορολογία, την Ευρώπη και τη μετανάστευση, περιπλέκοντας τη διαδρομή προς τη επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας για τον σχηματισμό του λεγόμενου συνασπισμού "Τζαμάικα' - από τα χρώματα των τριών κομμάτων: μαύρο, κίτρινο και πράσινο.

Περιπλέκοντας περαιτέρω τα πράγματα, η συντηρητική ένωση της Μέρκελ αποτελείται από δύο κόμματα: τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), της οποίας ηγείται, και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) που παρουσιάζονται ως εμπόδιο σε μια συμφωνία συνασπισμού. 

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER