Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 18:33

Δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές ο ηγέτης της Καταλονίας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δεν προκηρύσσει πρόωρες εκλογές ο ηγέτης της Καταλονίας

Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δεν προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, όπως αναμενόταν, λέγοντας ότι εξέτασε αυτή τη δυνατότητα αλλά την απέκλεισε.

Όπως είπε ο Πουτζντεμόν, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ώστε να προκηρυχθούν εκλογές.

Το καταλανικό κοινοβούλιο θα πρέπει πλέον να αποφασίσει ποια θα είναι η απάντησή του στην επιβολή κηδεμονίας στην Καταλονία.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι έτοιμη να αναστείλει την εφαρμογή του άρθρου 155 του συντάγματος, δηλαδή να μη θέσει υπό κηδεμονία την Καταλονία καταργώντας την αυτονομία της, εφόσον ο Κάρλες Πουτζντεμόν προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ανέφερε στη διαδικτυακή της έκδοση η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia, επικαλούμενη πηγές του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πουτζντεμόν εξέταζε το ενδεχόμενο να προκηρύξει εκλογές, σύμφωνα με τους πολιτικούς συμμάχους του, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί το αδιέξοδο μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης. Ωστόσο, το καταλανικό, αυτονομιστικό κόμμα ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας) απειλεί να αποχωρήσει από την περιφερειακή κυβέρνηση στην περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές.

«Δεν δικαιολογείται. Πρόκειται για ρητή αποκήρυξη της εντολής που δόθηκε την 1η Οκτωβρίου (σ.σ. το δημοψήφισμα που η Μαδρίτη θεωρεί αντισυνταγματικό) χωρίς κανενός είδους αντιστάθμισμα», είπε μια πηγή του κόμματος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER