Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 10:14

Αντικείμενα από την αποστολή κατάκτησης του Νότιου Πόλου "Terra Nova" σε δημοπρασία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Αντικείμενα από την αποστολή κατάκτησης του Νότιου Πόλου "Terra Nova" σε δημοπρασία

Μία «selfie» του «Σκοτ της Ανταρκτικής» και της ομάδας του, μετά την άφιξή τους στο Νότιο Πόλο και τη διαπίστωση ότι άλλοι είχαν φθάσει πέντε εβδομάδες νωρίτερα και απέσπασαν τη δόξα του κατακτητή της παγωμένης ηπείρου, πωλείται σε δημοπρασία.

Ο Ρόμπερτ Φάλκον Σκοτ ήταν αξιωματικός του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας, που έγινε γνωστός από τις δύο αποστολές εξερεύνησης της Ανταρκτικής.

Ως αρχηγός της αποστολής Terra Nova (1911-1913) για την κατάκτηση του Νότιου Πόλου έφτασε στην Ανταρκτική με τέσσερις ακόμα άνδρες ένα μήνα μετά τον αντίπαλό του, Νορβηγό Ρόαλντ Αμούνδσεν.

«Η φωτογραφία απεικονίζει τους πέντε άνδρες κατά την άφιξή τους στον Νότιο Πόλο να βγάζουν μία selfie» δήλωσε η Σεσίλ Γκάζελχολμ από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby's.

"Όταν λέμε selfie, εννοούμε ότι είχαν αυτόματο μηχανισμό ενεργοποίησης της κάμερας. Ήταν πέντε και όλοι ήθελαν να είναι στη φωτογραφία. Μπορείτε να διακρίνετε την απογοήτευση στα πρόσωπά τους» εξήγησε.

Ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν είχε φτάσει ήδη στο Νότιο Πόλο 34 μέρες νωρίτερα.   

«Είδαν τη σκηνή και το σημείωμα που ο Αμούνδσεν τους είχε αφήσει. Θα πρέπει να ήταν πολύ απογοητευμένοι» σημείωσε η εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών.

Η φωτογραφία ελήφθη τον Ιανουάριο του 1912 και η τιμή πώλησής της αναμένεται να φθάσει τις 1.200 στερλίνες.

Οι άντρες της αποστολής εξερεύνησης ξεκίνησαν ταξίδι επιστροφής 900 μιλίων μετά την αποτυχία εκπλήρωσης του στόχου να είναι οι πρώτοι που ανακάλυψαν τον Νότιο Πόλο. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο Σκοτ και οι τέσσερις σύντροφοί του υπέκυψαν στην κούραση, την πείνα και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ένα ασημένιο κουτάλι και ένα πιρούνι που χρησιμοποιήθηκαν στην ίδια αποστολή, όπως επίσης και φωτογραφία του εξερευνητή Σερ Έρνεστ Σάκλετον, ο οποίος αποχώρησε πρόωρα από την εκστρατεία εξερεύνησης επίσης πωλούνται στη δημοπρασία.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Νοεμβρίου στο Λονδίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER