Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:15

Der Spiegel: Ο Στόλτενμπεργκ θα παρατείνει τη θητεία του ως γγ του ΝΑΤΟ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Der Spiegel: Ο Στόλτενμπεργκ θα παρατείνει τη θητεία του ως γγ του ΝΑΤΟ

Παράταση ενός έτους θα δοθεί στην θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο αποκαλύπτει επιπλέον ότι η επικρατέστερη διάδοχός του είναι η γερμανίδα υπουργός 'Αμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού, υπάρχει ήδη εσωτερική συνεννόηση προκειμένου η θητεία του κ. Στόλτενμπεργκ να παραταθεί μέχρι την επετειακή Σύνοδο της Συμμαχίας για τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της. Στους διαδρόμους του ΝΑΤΟ συζητείται ωστόσο ήδη το ζήτημα της διαδοχής του και, σύμφωνα με το Spiegel, το όνομα της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν είναι αυτό που ακούγεται περισσότερο. Η γερμανίδα υπουργός (CDU) θεωρείται πραγματίστρια, αποτελεσματική και αφοσιωμένη στην διατλαντική συνεργασία, ενώ διαθέτει καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πιθανή εκλογή της θα σηματοδοτούσε και την αναβάθμιση του ρόλου της Γερμανίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα επρόκειτο για την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση. Παραδοσιακά, οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν την στρατιωτική διοίκηση του ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι τη θέση του Γενικού Γραμματέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER