Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 19:59

Γερμανία: Συναγερμός στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ από δέμα με εκρηκτικά

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Συναγερμός στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσδαμ από δέμα με εκρηκτικά

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή σε ακτίνα δεκάδων μέτρων και απομάκρυνε τον κόσμο. Μνήμες από την περσινή επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά, με 12 νεκρούς.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά. Νωρίτερα, η αστυνομία στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας απομάκρυνε τον κόσμο από μια χριστουγεννιάτικη αγορά και τη γύρω περιοχή προκειμένου να ερευνήσει ένα ύποπτο αντικείμενο.

Όπως μετέδωσαν με τοπικά μέσα ενημέρωσης το ύποπτο πακέτο είναι περίπου 40x50 εκατοστά και παραδόθηκε σε φαρμακείο που βρίσκεται στην περιοχή. Ο υπάλληλος του φαρμακείου το άνοιξε και όπως είπε στην αστυνομία, εντόπισε καλώδια και κάποιο μηχανισμό κι έτσι ειδοποίησε τις αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ,πως φέτος μετά τα περσινά τρομοκρατικά χτυπήματα οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία φυλάσσονται με επιπλέον μέτρα. Δημοσκόπηση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνει ότι ένα περίπου χρόνο μετά την επίθεση με νταλίκα σε χριστουγεννιάτικη αγορά του δυτικού Βερολίνου με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, οι περισσότερες γερμανικές πόλεις έχουν εκπονήσει νέα σχέδια πρόληψης και αποτροπής τρομοκρατικών ενεργειών.

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις περιπολούν, από σήμερα και μέχρι το κλείσιμο των αγορών λίγο πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, περισσότεροι ένοπλοι αστυνομικοί από πέρυσι. Στις χριστουγεννιάτικες αγορές σε Φρανκφούρτη, Δρέσδη και Κίελο υπάρχουν ακόμα και μικρά αστυνομικά τμήματα για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: news247.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER