Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2017 13:27

Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ...από κοντέινερ! (Φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ...από κοντέινερ! (Φωτογραφίες)

Οι Καταριανοί βιάζονται να ετοιμαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα τους. Και επινοούν λύσεις. Ευφάνταστες λύσεις.

Έτσι, η αρχή στο Κάταρ που είναι υπεύθυνη για τις υποδομές του event - SC (Supreme Committee for Delivery & Legacy) - αποκάλυψε σχέδια για την ανέγερση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, του έβδομου που απαιτείται για τη διοργάνωση, το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από συναρμολογούμενα μπλοκ, συμπεριλαμβανομένων και κοντέινερ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ...από κοντέινερ!

Κάθε μπλοκ θα περιλαμβάνει αποσυναρμολογούμενα καθίσματα, τουαλέτες και ό,τι άλλο χρειάζεται. Και το σχέδιο εξασφαλίζει ότι ολόκληρο το γήπεδο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί και να συναρμολογηθεί κάπου αλλού ή να μετατραπεί σε πλειάδα μικρότερων χώρων. «Η καινοτομία ήταν στο επίκεντρο των σχεδίων μας να παραδώσουμε ένα ιστορικής σημασίας Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το οποίο θα αφήσει μια κληρονομιά στο Κάταρ και στον κόσμο» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της SC, Χασάν αλ Θαουάντι. «Αυτός ο χώρος δίνει την τέλεια κληρονομιά» τόνισε.

Το 40.000 θέσεων γήπεδο ποδοσφαίρου - σχέδιο του αρχιτεκτονικού γραφείου Fenwick Iribarren Architects - θα τοποθετηθεί στην προκυμαία της Ντόχα, της πρωτεύουσας της χώρας του Κόλπου. Η κατασκευή του γηπέδου «Στάδιο Ρας Αμπού Αμπούντ» σημαίνει λιγότερα υλικά, λιγότερα απόβλητα και απορρίμματα, και μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα (λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα). Επιπλέον, η θέση του δίνει τη δυνατότητα για εξαιρετική απόλαυση της θέας της εμβληματικής κορνίς (της επτά ολόκληρων χιλιομέτρων βόλτας στην παραλία) της Ντόχα αλλά και του δυτικού τμήματος της κάτω πόλης που «βρέχει τα πόδια του» στη θάλασσα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ...από κοντέινερ!

Η κατασκευή έχει ήδη αρχίσει, με στόχο την ολοκλήρωσή της το 2020, δυο χρόνια πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER