Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 08:32

Γερμανία: Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ εξελέγη συμπρόεδρος του AfD

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γερμανία: Ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ εξελέγη συμπρόεδρος του AfD

Έπειτα από μια επεισοδιακή διαδικασία, η οποία ανέδειξε τη δύσκολη συνύπαρξη της μετριοπαθέστερης πτέρυγας με τους ακραιφνείς ακροδεξιούς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Εναλλακτικής για την Γερμανία, Αλεξάντερ Γκάουλαντ, εξελέγη συμπρόεδρος του κόμματος.

Νωρίτερα, στη μία θέση του ηγετικού δίδυμου, είχε επανεκλεγεί ο Γιέργκ Μόιτεν, ενώ για τη δεύτερη ήταν υποψήφιοι ο μετριοπαθέστερος, Γκέοργκ Πατσντέρσκι, επικεφαλής του κόμματος στο Βερολίνο και η εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας, Ντόρις Σάιν-Βιτγκενστάιν, επικεφαλής της AfD στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην πρώτη ψηφοφορία προηγήθηκε η κ. Σάιν-Βιτγκενστάιν, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 50%, ενώ στη δεύτερη κέρδισε ο κ. Πατσντέρσκι, αλλά και πάλι χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία.

Στο Συνέδριο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, με αποτέλεσμα η ηγεσία του κόμματος να διακόψει τη διαδικασία και κατόπιν να αποσυρθούν από τη διεκδίκηση της θέσης και οι δύο υποψήφιοι. Στη θέση τους, ως μοναδικός υποψήφιος, εμφανίστηκε ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ισχυρός άνδρας του κόμματος τους τελευταίους μήνες, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι δεν επρόκειτο να διεκδικήσει την ηγεσία.

Ο κ. Γκάουλαντ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD αποφάσισε να θέσει τελικά υποψηφιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση του κόμματος, έλαβε ποσοστό 67,8%.

«Από την διαδικασία κατέστη σαφές ότι όποιος φιλοδοξεί να διεκδικήσει την ηγεσία της AfD δεν μπορεί να το κάνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ακροδεξιάς πτέρυγας», ήταν το σχόλιο του ARD.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER