Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 14:30

Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στην Αλβανία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ένας νεκρός από τις πλημμύρες στην Αλβανία

Ένας υπάλληλος της εθνικής εταιρείας ηλεκτρισμού έχασε τη ζωή του εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που πλήττουν την Αλβανία, οι οποίες έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Ο Σάμπρι Βλίνγκα σκοτώθηκε ενώ εργαζόταν σε ηλεκτρικό πυλώνα στο Ρόσκοβεκ. Αλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε παρόμοια ατυχήματα και διακομίσθηκαν σε εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Ιταλία.

Περίπου 6.400 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα, που χαρακτήρισε την κατάσταση «πολύ κρίσιμη». Πολλά νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό γιατί πολλοί πυλώνες παρασύρθηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων του εδάφους.

Περισσότερα από 78.740 στρέμματα αγροτικής γης και 3.193 κατοικίες βρίσκονται κάτω από το νερό και πολλοί δρόμοι στο νότιο τμήμα της χώρας παραμένουν αποκλεισμένοι λόγω καθίζησης και κατολισθήσεων.

Στρατιώτες στάλθηκαν στο Νταρεζέζε (70 χλμ. νότια των Τιράνων) για να κατασκευάσουν μια προσωρινή γέφυρα και να παράσχουν βοήθεια σε 2.000 αποκλεισμένους κατοίκους.

Οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους παραποτάμιων περιοχών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αποφύγουν να θέσουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο, καθώς πολλοί ποταμοί έχουν υπερχειλίσει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER