Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2017 20:54

Eγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια το δέμα με εκρηκτικά στο Πότσνταμ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Eγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια το δέμα με εκρηκτικά στο Πότσνταμ

Οι γερμανικές αρχές που ερευνούν την αποστολή πακέτου που περιείχε ισχυρά πυροτεχνήματα, καλώδια και καρφιά σε φαρμακείο κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Πότσνταμ  ανακοίνωσαν σήμερα ότι πρόκειται για εγκληματική και όχι τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Καρλ-Χάιντς Σρέτερ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι εγκληματίες βρίσκονται πίσω από την αποστολή του δέματος μέσω του οποίου προσπάθησαν να αποσπάσουν με εκβιασμό ποσό εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία DHL, μέσω της οποίας εστάλη.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα έκρηξης.

Λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη Τύπου, η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι έχει αποκλείσει την περιοχή στην οποία βρέθηκε το δέμα.

Το προσωπικό του φαρμακείου στο Πότσνταμ κάλεσε την αστυνομία την Παρασκευή μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου. Η κοντινή χριστουγεννιάτικη αγορά εκκενώθηκε και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε από ρομπότ της αστυνομίας.

Η εταιρεία DHL προειδοποίησε το κοινό να μην ανοίγει δέματα των οποίων δεν γνωρίζει τους αποστολείς ή εάν η διεύθυνση του αποστολέα φαίνεται ύποπτη.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER