Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2017 19:21

Η διαφθορά στην Κύπρο «καλά κρατεί»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η διαφθορά στην Κύπρο «καλά κρατεί»

Η διαφθορά στην Κύπρο «δυστυχώς συνεχίζει να βασιλεύει, παρά τα πολυάριθμα πλήγματα που υπέστη και την αποφασιστικότητα των εμπλεκόμενων αρχών, θεσμών και υπηρεσιών για καταπολέμηση του φαινομένου», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Διαφθορά: Διαστάσεις και νέες προοπτικές αντιμετώπισης", ο γενικός εισαγγελέας τόνισε ότι πολλά άτομα που ανήκαν στον δημόσιο βίο έχουν καταδικαστεί, ενώ περιουσίες αξίας εκατομμυρίων ευρώ που τους ανήκαν, έχουν δημευτεί. Δυστυχώς, είπε, μέσω του χρήματος και του συμφέροντος επιτυγχάνονται τα πάντα, κατευθύνονται ιδέες, στοχοποιούνται άτομα και θεσμοί, εξαγοράζονται συνειδήσεις και διαπράττονται εγκλήματα.

Ο κύριος Κληρίδης επισήμανε πως αυτές οι ανησυχητικές και απογοητευτικές διαπιστώσεις δεν πρέπει να επενεργήσουν ως ανασταλτικοί παράγοντες στην προώθηση του έργου για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Για «ασύλληπτο μέγεθος διαφθοράς στην Κύπρο, ευνοιοκρατία, αναξιοκρατία, νεποτισμό και κομματοκρατία», έκανε λόγο ο γενικός ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Επίσης, μίλησε για διαπλοκή υπόγειων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ο κύριος Μιχαηλίδης κατηγόρησε μέσα ενημέρωσης ότι τις προηγούμενες ημέρες «εξαπέλυσαν οχετό λάσπης εναντίον του γενικού εισαγγελέα». Τόνισε ακόμα, ότι ενίοτε και η Ελεγκτική Υπηρεσία ενεργούσε ως εργαλείο συγκάλυψης, αντί αποκάλυψης σκανδάλων. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ετοιμασίας μιας ενιαίας νομοθεσίας για τη διαφθορά. Μιλώντας στην ημερίδα, ο κύριος Νικολάου τόνισε ότι «η στρατηγική κατά της διαφθοράς έχει τεθεί στις προτεραιότητες της κυβέρνησης». Παρέθεσε δε, στοιχεία της Αστυνομίας, τα οποία δείχνουν ότι οι υπό διερεύνηση υποθέσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2014.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER