Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:00

Εμ. Μακρόν: "Αναγκαίο ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εμ. Μακρόν: "Αναγκαίο ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης"

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde ότι «μία όλο και ισχυρότερη κινητοποίηση, ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής είναι αναγκαίο για τον έλεγχο της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω του ορίου των 2 βαθμών Κελσίου».

«Απέχουμε πολύ από τον στόχο της Συμφωνίας του Παρισιού για τον έλεγχο της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω του ορίου των 2 βαθμών, και, ει δυνατόν, του 1,5 βαθμού. Χωρίς μία ισχυρότερη κινητοποίηση, ένα σοκ στους τρόπους παραγωγής και ανάπτυξης, δεν θα τα καταφέρουμε», προειδοποιεί ο Εμανουέλ Μακρόν στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα για να συμπέσει με την σύνοδο κορυφής «One Planet» που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

«Οι διεθνείς δεσμεύσεις μας τοποθετούν σήμερα σε μία προοπτική ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 3,5 βαθμούς», προειδοποιεί.

Η Συμφωνία του Παρισιού που υπογράφηκε πριν από δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της COP21 «αποδυναμώθηκε εξαιτίας της αμερικανικής απόφασης αποχώρησης» που ανακοινώθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούνιο, λέει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER