Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 15:50

Υπερχείλισαν ποταμοί λόγω της κακοκαιρίας στην Ιταλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Υπερχείλισαν ποταμοί λόγω της κακοκαιρίας στην Ιταλία

Ποταμοί και χείμαρροι υπερχείλισαν λόγω της κακοκαιρίας στη βόρεια Ιταλία.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια ο ποταμός Έντσα έσπασε τα φράγματα και αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση περίπου χιλίων κατοίκων της γύρω περιοχής.

Έξω από την Γένοβα, κοντά στην πόλη Λα Σπέτσια, η στάθμη των ποταμών Βάρα και Μάγκρα παρακολουθείται συνεχώς από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ίδια περιοχή, αργά χθες το απόγευμα υπερχείλισε ο ποταμός Εντέλα και αποφασίσθηκε η απομάκρυνση των κατοίκων που ζουν στα ισόγεια και στους πρώτους ορόφους των πολυκατοικιών. Παράλληλα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Λούκα υπερχείλισε ο ποταμός Σέρκιο, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμο αυτοκινητόδρομου.

Στην περιφέρεια Πεδεμόντιο η σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών έχει σταματήσει, αλλά τα μεγαλύτερα προβλήματα στην κυκλοφορία προκαλεί τώρα το μεγάλο στρώμα πάγου που έχει δημιουργηθεί σε πολλές οδικές αρτηρίες και σε σιδηροτροχιές. Στις Δολομιτικές Άλπεις, τέλος, εδώ και τρεις ημέρες συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός 50χρονου Ιταλού, ο οποίος δεν επέστρεψε στο χωριό του, το Βογκόνια, έπειτα από εκδρομή με φίλους για σκι.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER