Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017 08:55

Ψήφισμα που ζητά ανάκληση της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ εξετάζει ο ΟΗΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ψήφισμα που ζητά ανάκληση της απόφασης Τραμπ για την Ιερουσαλήμ εξετάζει ο ΟΗΕ

Ένα προσχέδιο ψηφίσματος, που δηλώνει ότι η όποια απόφαση για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ δεν έχει νομικές επιπτώσεις και πρέπει να ανακληθεί, εξετάζουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Αίγυπτος προωθεί αυτό το ψήφισμα, μόλις μιας σελίδας, το οποίο κυκλοφόρησε μεταξύ των 15 μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Σε αυτό δεν κατονομάζονται οι ΗΠΑ ή ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Διπλωμάτες αναφέρουν ότι υπάρχει ευρεία υποστήριξη για το ψήφισμα, αλλά πιθανότατα δεν θα εγκριθεί, καθώς οι ΗΠΑ θα ασκήσουν βέτο. Η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας ενδέχεται να διεξαχθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη. Για να εγκριθεί, πρέπει να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον εννέα μέλη και να μην θέσει βέτο κανένα από τα μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία και Κίνα).

«Οποιεσδήποτε αποφάσεις και ενέργειες που σκοπεύουν να τροποποιήσουν τον χαρακτήρα, το καθεστώς ή τη δημογραφική σύνθεση της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ δεν έχουν καμία νομική επίπτωση, είναι άκυρες και πρέπει να ανακληθούν, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρει το ψήφισμα και καλεί τις χώρες να αποφύγουν την εγκατάσταση των διπλωματικών αποστολών τους στην Ιερουσαλήμ, όπως προβλέπεται από την απόφαση 478 (το 1980) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER